Proiectarea Cad 2D: modificarea coordonatelor și conversia modelelor 3D în 2D | GstarCAD

Proiectarea Cad 2D: modificarea coordonatelor și conversia modelelor 3D în 2D

Design CAD 2D

GstarCAD oferă utilizatorului mai multe variante de schimbare a coordonatei Z la 0, precum și de conversie a modelelor 3D în 2D. Acest lucru este important deoarece atunci când lucrăm cu unele proiecte în DWG, este posibil să întâlnim o eroare legată de alocarea coordonatei Z (înălțime) unora dintre obiectele noastre.

Erorile legate de atribuirea incorectă a coordonatei Z (o valoare diferită de 0 pentru coordonatele Z pentru obiectele care ar trebui să fie situate doar într-un singur plan) pot cauza în principal diferențe între vizualizarea modelului și tipărirea. Acest lucru se datorează faptului că atunci când lucrăm la un proiect plat, schimbăm foarte rar vederea camerei, așa că este posibil să nu detectăm această eroare. La trasare, obiectele cărora li s-a atribuit o valoare Z se pot imprima aldine, iar unele comenzi nu vor funcționa pe obiecte care se află pe planuri diferite.

După cum am menționat la început, GstarCAD este un design CAD care permite proiectarea CAD 2D. Există, de asemenea, mai multe modalități de a schimba coordonatele Z la valoarea 0. Datorită acestui lucru, ne putem îmbunătăți designul, care ar trebui să fie un desen plat (numai în 2D) sau să schimbăm designul 3D într-o proiecție 3D plată.

Proprietăți

Prima modalitate este să apelăm paleta de proprietăți pentru obiectul pentru care dorim să schimbăm coordonatele axei Z. (Clic dreapta pe obiectul indicat și selectați Proprietăți sau comanda rapidă de la tastatură CTRL + 1).

Comanda: CHANGEZ

Datorită acestei comenzi, putem schimba rapid coordonatele tuturor obiectelor pe care le selectăm după ce alegem CHANGEZ

Apoi introduceți un nou sistem de coordonate pentru valoarea 0 pentru a modifica valoarea coordonatei Z pentru toate obiectele selectate.

Comanda: FLATSHOT

Funcționează foarte asemănător cu comanda FLATTEN de mai sus, dar poate fi folosită în principal pentru a prezenta vederi ale solidelor 3D din diferite părți (cel mai bine este să utilizați managerul de vizualizare pentru această comandă) ca blocuri care pot fi apoi plasate în model.