Sfaturi și trucuri | GstarCAD

Sfaturi și trucuri

Pentru utilizatorii care doresc să își optimizeze munca și să cunoască și mai bine programul nostru, lansăm o nouă serie de „Sfaturi și trucuri”.
În fiecare săptămână, joi, noi sfaturi și trucuri GstarCAD vor fi adăugate pe această pagină.
Autorul acestor sfaturi este Robert Nowakowski – GstarCAD TMSYS Instructor

ȘTIAȚI CĂ în GstarCAD puteți transforma rapid TEXTUL în CURBE sau TRASEE?
ȘTIAȚI CĂ în GstarCAD puteți crea UȘI DINAMICE bazate doar pe un singur PARAMETRU?
ȘTIAȚI CĂ în GstarCAD puteți dimensiona rapid obiectele?
DID YOU KNOW că în GstarCAD poți să salvezi rapid toate desenele deschise fără a selecta în mod repetat opțiunea SALVEAZĂ sau SALVEAZĂ CA?
ȘTII CĂ în GstarCAD puteți seta WIPEOUT sub texte în ambele stiluri de dimensiuni și stiluri de text?
ȘTII CUM în GstarCAD puteți egaliza, scala și roti sau, cu alte cuvinte, ajusta... obiectele PAPER SPACE în mai multe viewports diferite, astfel încât acestea să formeze, de exemplu, un întreg, chiar dacă componentele sunt desenate în SPAȚIUL MODEL la scări și unghiuri diferite?
ȘTII CUM cum să vă descurcați în cazul în care deschideți GstarCAD și constatați că în programul dvs. dintr-o dată STATUS BAR a dispărut?
ȘTII CUM trageți o linie de încălzire (izolare termică) în GstarCAD?
ȘTIAȚI CĂ puteți încărca rapid din GstarCAD nu numai setările de desen cu privire la straturi, culori, blocuri etc. ci și întregul Paper Space (format de desen, tabel, legende etc., dacă ați definit aceste elemente în șablon)?
ȘTII CUM puteți dezactiva în GstarCAD vizibilitatea afișării sau imprimării încadrării imaginilor Raster?
ȘTII CUM în GstarCAD puteți seta aceeași scară de tip de linie în Paper Space pentru a se potrivi cu Model Space?
ȘTII CUM puteți desena o linie dreaptă sau o polilinie în GstarCAD fără a utiliza opțiunea F8 (Ortho)?
ȘTIAȚI CĂ puteți atribui în GstarCAD parametri diferiți pentru spațiul de modelare și pentru diferite ferestre de vizualizare pentru același strat, de exemplu, culoarea sau grosimea liniei?
ȘTIAȚI CĂ nu este necesar să reporniți GstarCAD pentru a reîncărca tabelul Shortcut (Alias) din fișierul gcad.pgp?
ȘTIȚI CUM puteți selecta rapid obiectele de pe un anumit strat în GstarCAD?
ȘTIAȚI CĂ puteți numerota rapid elementele de text în GstarCAD?
ȘTII CUM puteți aranja, de exemplu, obiecte text pe aceeași linie în GstarCAD fără a utiliza instrumente avansate și cu atât mai mult să le mutați manual pas cu pas?
ȘTIAȚI CĂ puteți muta rapid obiectele din spațiul odelului în spațiul hârtiei în GstarCAD și invers, menținând în același timp scara corespunzătoare a obiectului pentru a păstra aspectul identic al acestuia în noul spațiu?
ȘTII CUM SĂ puteți restabili rapid valoarea adevărată/implicită a dimensiunii în GstarCAD?
ȘTIAȚI CĂ puteți extinde linia de comandă în GstarCAD și să o afișați în fereastra "Notepad" fără a fi nevoie să derularea sau întinderea plictisitoare a marginilor acesteia?
ȘTIAȚI CĂ puteți găsi o DIMENSIUNE EDITATĂ MANUAL în GstarCAD?
ȘTIȚI CUM puteți determina SIMETRIA ÎNTRE DOUĂ PUNCTE în GstarCAD ca de exemplu punctul de plecare al unei linii sau al unui cerc etc. fără a fi nevoie să desenați obiecte auxiliare?
ȘTIAȚI CĂ puteți seta în GstarCAD STILUL DE PUNCT cu care programul va împărți de exemplu o secțiune?
ȘTIAȚI CUM puteți, în GstarCAD, să descompuneți un atribut în elementele simple de text din care a fost creat?
ȘTIAȚI CĂ puteți recrea cadrul hașurii în GstarCAD? Dacă ați șters din greșeală contururile unei zone hașurate - nu vă faceți griji. GstarCAD poate recupera conturul pierdut.
ȘTIAȚI CĂ puteți copia componentele unui bloc în GstarCAD fără a-l sparge sau a intra în editarea acestuia?
ȘTII CUM puteți adăuga în GstarCAD un alt rând de text într-o anumită celulă de tabel, care a fost creată cu instrumentul TABLE?
ȘTIAȚI CĂ puteți reselecta rapid obiectele selectate recent în GstarCAD?
ȘTIAȚI CĂ puteți transfera proprietăți de la un obiect la altul în GstarCAD - la fel ca în Microsoft, Cu Format Painter?
ȘTIAȚI CĂ în GstarCAD puteți adăuga în bara de instrumente cu acces rapid practic orice pictogramă pe care o utilizați frecvent?
ȘTIAȚI CĂ există un instrument interesant în GstarCAD: BOOLEAN care funcționează ca în spațiul 3D, dar acum în 2D? Nu mai trebuie să convertim biectele în regiuni. Instrumentul funcționează pe cercuri și polilinii.
ȘTIAȚI CĂ tasta SHIFT la rotunjire sau șanfrenare nivelează raza sau șanfrenul setat anterior și îi atribuie o valoare de ZERO în timp ce este ținută apăsată?
ȘTII CĂ. puteți în GstarCAD în loc de TRIM și EXTEND utilizați FILET CU RAZA ZERO?
ȘTII CUM puteți dimensiona un unghi obtuz peste valoarea unghiului de 180° în GstarCAD?
ȘTII CĂ puteți seta opțiunile imprimantei în GstarCAD, astfel încât după imprimarea unui fișier CAD în PDF tilizând imprimanta DWG în PDF încorporată, fișierele rezultate s-au deschis utomat și cel mai important, au transferat straturi în PDF
ȘTIAȚI CĂ puteți COPIA textul în mod incremental în GstarCAD?
ȘTII CUM puteți, în GstarCAD, să treceți de la fereastra unui THORN, în Paper Space, de la unul la altul dacă sunt suprapuse?
Cu siguranță știi că în GstarCAD puteți rupe un text de mai multe rânduri în text de un singur rând.
ȘTIAȚI CĂ dacă lucrați în spațiul 3D sau pur și simplu în 2D, ați răsucit din greșeală (UCS) și nu știți cum să vă întoarceți la vizualizarea standard, puteți reveni rapid la Sistemul global de coordonate și setați vizualizarea de sus folosind două comenzi.
ȘTII CUM puteți ascunde în GstarCAD marginea ferestrei de vizualizare pe imprimare?
ȘTIAȚI CĂ puteți împărți o zonă hașurată anterior (a mai multor obiecte împreună) astfel încât fiecare să fie hașurată separat?
ȘTIAȚI CĂ puteți seta "dimensiunea reală" a unui model de hașură în GstarCAD?
ȘTII CUM puteți împărți ecranul din MODEL SPACE în GstarCAD în mai multe LUCRURI independente?
ȘTIAȚI CĂ prin urmare, selectez comanda Draw circle center radius și apoi deplasez cursorul în apropierea unuia dintre liniile trasate anterior
ȘTIAȚI CUM Întuneci un fragment dintr-un desen?
ȘTII CUM puteți elimina obiectele suprapuse, duplicate, în GstarCAD?
ȘTII CUM împărțiți un segment în X părți egale sau în segmente mai mici de o anumită lungime?
ȘTII CUM puteți împărți ecranul din MODEL SPACE în GstarCAD în mai multe LUCRURI independente?
ȘTIAȚI CĂ instrumentul RENAME este un instrument fantastic pentru a face ordine în în desenul dvs. dintr-un singur loc, fără a fi nevoie să treceți prin mai multe dialoguri?
Știll cum să desenez un arc în sens invers în GstarCAD?
puteți roti un obiect în GstarCAD, lăsând în același timp originalul în locația sa inițială, printr-o singură comandă
puteți începe să desenați noi obiecte în GstarCAD prin specificarea unei referințe, o distanță față de obiecte deja existente.
în GstarCAD există o funcție FIT(ALIGN), cu ajutorul căreia puteți foarte ușor și rapid pentru a ajusta dimensiunea unui element de desen la altul, fără a fi nevoie de o procedură plictisitoare de recalculare a scalei
puteți întrerupe o POLYLINE în GstarCAD
în GstarCAD pentru a desena un arc de cerc cu o anumită rază și o anumită lungime.
vă puteți configura propriul șablon *.DWT în GstarCAD pentru a crea fișiere noi în studio, astfel încât toată lumea să aibă setări identice pentru straturi, culori, blocuri, tabele de desen. desene, formate, legende, stiluri de descriere, cotare etc., etc., etc., etc.
puteți marca în GstarCAD o zonă selectată din desen cu un așa-numit " Version cloud.
puteți seta mouse-ul în GstarCAD astfel încât butonul din dreapta al mouse-ului, să afișeze și butonul meniul standard al butonului din dreapta al mouse-ului în plus față de afișarea meniului Enter.
Puteți insera în GstarCAD o CĂSUȚĂ DE TEXT, care va fi completată automat cu conținut la alegere din opțiunile de program disponibile.
Tastând comanda MENUBAR în linia de comandă, veți apela așa-numita variabilă de sistem care, dacă schimbați valoarea implicită <0> în <1>, va lansa bara de instrumente cu aspectul clasic al GstarCAD.
Învățați cum să setați factorul de scară la nivel global pentru toate elementele desenate
Învățați cum să conectați rapid, de exemplu, gurile de canalizare pentru a obține următorul efect
puteți șterge un strat pe care se află diverse elemente fără a trebui să le căutați cu greu și să le ștergeți manual?
Rulați funcția de numărare a blocurilor în întreg desenul sau numai în partea selectată a acestuia? Aceasta este baza muncii în GstarCAD pentru a marca corect și corespunzător numele blocurilor.
Veți învăța cum să tăiați rapid obiectele până la marginea formei selectate.
puteți să plasați un text pe două niveluri pe linia de dimensiune
Știi de unde Sunt luate nume ciudate (incorecte) de bloc de desen, de exemplu G $ CCA6FBFA2, uite.
Puteți insera blocuri de desen în GstarCAD cu o scară neproporțională: diferite în axa X și Y
puteți restaura valorile reale și textul modificat la dimensiuni în GstarCAD.
puteți adăuga / modifica propriile comenzi rapide de la tastatură în GstarCAD
citi lungimea "liniei" spline în GstarCAD.
Introducând comanda TCIRCLE ( sau în câmpul de lângă cursorul mouse-ului ), veți rula instrumentul care vă permite să obțineți un text copertă sub formă de dreptunghi, pătrat și slot.
Prin introducerea iei pe linia de comandă SNAPANG veți rula comanda, care va muta cursorul mouse-ului într-un unghi care va citi programul din obiectul selectat În desen fără răsucire sistemul de coordonate
Prin introducerea comenzii MIRRTEXT veți rula o variabilă de sistem care determină dacă textul este, de asemenea, oglindit în timpul operației de oglindire sau nu.
Prin introducerea comenzii MBUTTONPAN (mijloc - mijloc, buton - buton, pan-pan) pe linia de comandă (sau în câmpul de lângă cursorul mouse-ului), veți rula variabila de sistem.
Wpisując w linii komend polecenie OOPS uruchomisz narzędzie cofające ostatnią funkcję „wymaż”, nawet jeśli w międzyczasie zdążyłeś wykonać inne operacje.
Wpisując w linii komend (lub w polu przy kursorze myszy) polecenie MOCORO (z ang. skrót od komend: MOVE, COPY, ROTATE), uruchomisz narzędzie dające Ci te i inne funkcje w jednym poleceniu.
TMSys ROM utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care Business Way prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
OK
X
Întoarce-te

Descărcați GstarCAD 2023 și testați-i capacitățile!

Veți primi linkuri pentru a descărca programul GstarCAD 2021 la adresa de e-mail furnizată.
Dacă mesajul nu ajunge, vă rugăm să verificați folderul SPAM.

Descărcați Demo


Deprecated: Funcția get_page_by_title este considerată învechită începând cu versiunea 6.2.0. Folosește în locul ei WP_Query. in /hosting/www/clients/client7/web100/web/wp-includes/functions.php on line 5413
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Administratorul datelor mele este TMSYS Group, reprezentat de compania TMSys ROM SRL Strada Cluj Nr7 300576 Timisoara. Furnizarea datelor mele este voluntară. Temeiul prelucrării datelor este consimțământul meu. Destinatarii datelor sunt entitățile care aparțin Grupului TM SYS și entitățile care prelucrează în numele administratorului. Am dreptul de a-mi retrage consimțământul în orice moment. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate până la revocarea consimțământului meu, iar după o astfel de revocare, pentru perioada de prescripție a creanțelor la care administratorul are dreptul și în legătură cu administratorul. Am dreptul de a solicita administratorului accesul la datele mele cu caracter personal, rectificarea, ștergerea sau restricționarea prelucrării acestora, dreptul la portabilitatea datelor, precum și dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere. În cazul în care am întrebări cu privire la prelucrarea datelor mele personale, am dreptul de a contacta responsabilul cu protecția datelor la adresa Strada Cluj Nr7 300576 Timisoara sau la adresa de e-mail: IODO@tmsys.com.ro

Mai multe informații pot fi găsite în Politica de confidențialitate – AICI.

Întoarce-te

Descărcați GstarCAD 2024 și testați-i capacitățile!

Veți primi linkuri pentru a descărca programul GstarCAD 2024 la adresa de e-mail furnizată.
Dacă mesajul nu ajunge, vă rugăm să verificați folderul SPAM.

Descărcați Demo+40

Proszę czekać, trwa wysyłanie wersji demoVersiunea curentă a programului în versiunea în limba engleză:
20231025

Administratorul datelor mele este TMSYS Group, reprezentat de compania TMSys ROM SRL Strada Cluj Nr7 300576 Timisoara. Furnizarea datelor mele este voluntară. Temeiul prelucrării datelor este consimțământul meu. Destinatarii datelor sunt entitățile care aparțin Grupului TM SYS și entitățile care prelucrează în numele administratorului. Am dreptul de a-mi retrage consimțământul în orice moment. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate până la revocarea consimțământului meu, iar după o astfel de revocare, pentru perioada de prescripție a creanțelor la care administratorul are dreptul și în legătură cu administratorul. Am dreptul de a solicita administratorului accesul la datele mele cu caracter personal, rectificarea, ștergerea sau restricționarea prelucrării acestora, dreptul la portabilitatea datelor, precum și dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere. În cazul în care am întrebări cu privire la prelucrarea datelor mele personale, am dreptul de a contacta responsabilul cu protecția datelor la adresa Strada Cluj Nr7 300576 Timisoara sau la adresa de e-mail: IODO@tmsys.com.ro

Mai multe informații pot fi găsite în Politica de confidențialitate – AICI.

Întoarce-te

Descărcați Houseplan și testați-i capacitățile!

Veți primi linkuri pentru a descărca programul Houseplan la adresa de e-mail furnizată.
Dacă mesajul nu ajunge, vă rugăm să verificați folderul SPAM.

Descărcați Demo+40

Proszę czekać, trwa wysyłanie wersji demoAdministratorul datelor mele este TMSYS Group, reprezentat de compania TMSys ROM SRL Strada Cluj Nr7 300576 Timisoara. Furnizarea datelor mele este voluntară. Temeiul prelucrării datelor este consimțământul meu. Destinatarii datelor sunt entitățile care aparțin Grupului TM SYS și entitățile care prelucrează în numele administratorului. Am dreptul de a-mi retrage consimțământul în orice moment. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate până la revocarea consimțământului meu, iar după o astfel de revocare, pentru perioada de prescripție a creanțelor la care administratorul are dreptul și în legătură cu administratorul. Am dreptul de a solicita administratorului accesul la datele mele cu caracter personal, rectificarea, ștergerea sau restricționarea prelucrării acestora, dreptul la portabilitatea datelor, precum și dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere. În cazul în care am întrebări cu privire la prelucrarea datelor mele personale, am dreptul de a contacta responsabilul cu protecția datelor la adresa Strada Cluj Nr7 300576 Timisoara sau la adresa de e-mail: IODO@tmsys.com.ro

Mai multe informații pot fi găsite în Politica de confidențialitate – AICI.

Wróć

Versiunile anterioare ale GstarCAD

Versiunea de încercare gratuită a GstarCAD rulează timp de 14 zile și vă permite să testați temeinic toate capacitățile programului.

×
Dlaczego GstarCAD?
Wieczysta
licencja
Obsługa plików
DWG/DXF
Bezpłatne wsparcie
techniczne
Ponad 10 lat
na rynku
12 312 59 93